Chemiebedrijf Proviron ontruimd door lekkende tankwagen

© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Het bedrijventerrein Proviron in de Oudenburgsesteenweg werd maandagmiddag ontruimd na een chemisch lek bij een vrachtwagen van een leverancier. De bedrijfsbrandweer kreeg de hulp van de brandweer van Zone 1 om het goedje op te kuisen.

Alle hens aan dek bij Proviron maandagmiddag. Een vrachtwagen van een transportfirma die gevuld was met natriumhydroxide 25 procent reed de site nietsvermoedend binnen. Logistieke medewerkers van het bedrijf merkten echter een lek op en ondernamen meteen actie. “De vrachtwagen werd meteen naar een veilige locatie gebracht binnen het bedrijventerrein”, vertelt operationeel directeur Dieter Ulrichts. “Daar kon de vrachtwagen uiteindelijk gelost worden en kon het nog aanwezige lek opgevangen worden in de aanwezige inkuiping.” Toch kon niet vermeden worden dat er een deel van de vloeistof op de grond gelekt was ter hoogte van de wachtzone voor vrachtwagens en binnen de muren van het bedrijventerrein.

Natriumhydroxide is een bijtende soda die zeer corrosief is en ernstige brandwonden kan veroorzaken. De bedrijfsbrandweer van Proviron riep de hulp in van de brandweer van Zone 1. Niemand raakte bij het incident gewond. De politie sloot enige tijd de Oudenburgsesteenweg af voor het verkeer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier