Chauffeur vergist zich van pedaal en knalt in sloopklare woning

© JH
Redactie KW

Een man uit Diksmuide vergiste zich dinsdagmiddag lelijk met zijn Mercedes in de Esenweg in Diksmuide. Hij vergiste zich van pedaal en knalde eerst tegen een bakfiets met twee jonge kinderen en daarna tegen een huis… dat klaar staat om gesloopt te worden.

Rond 13.30 uur kwam de tachtiger vanuit een kleine toegangsweg tussen twee appartementen aan de overkant van de Esenweg. W.D. moest afslaan, en zag plots een bakfiets met een vrouw en haar twee jonge kindjes opduiken. “De bestuurder had de bakfiets niet gezien en wilde op de rem gaan staan”, zegt commissaris Kris Huysentruyt. Maar daarbij vergiste hij zich van pedaal en duwde het gaspedaal in. Daarop reed de zware wagen tegen de bakfiets, over een tuinmuurtje, enkele struiken en knalde recht een gevel van een huis binnen. De brandweer van Diksmuide en de politie werden door omstaanders opgeroepen.

De vrouw met de bakfiets en haar kinderen bleven ongedeerd. “De man zat niet gekneld in zijn wagen en moest dus niet bevrijd worden“, zegt kapitein Filip Vandenberghe van de brandweer van Diksmuide. “Hij kon zelf uit zijn wagen stappen en liep zelfs geen verwondingen op. De auto kon vrij makkelijk uit het huis getakeld worden. De woning zelf hebben we gestut maar gevaar voor instorting was er niet. We ruimde ook nog enkele brokstukken ter plaatse op.”

Lees verder onder de foto

Chauffeur vergist zich van pedaal en knalt in sloopklare woning
© JH

Het toeval wil dat het huis al een tijdje leeg staat en zelfs klaar is om gesloopt te worden. De stedenbouwkundige vergunning voor de sloop is al uitgereikt en zal binnenkort uitgevoerd worden. De Mercedes zelf is echter wellicht ook rijp voor de schroothoop, want die liep zware schade op. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier