Chauffeur schuift van rotonde en belandt in kermiskraam

Redactie KW

Woensdagavond rond halfzeven is een auto in een kermiskraam beland in het centrum van Kortemark.

De chauffeur verloor op de rotonde op de Markt van Kortemark de controle over het stuur en kwam pardoes vooraan op het kerkplein in een kermiskraam met vliegtuigjes terecht.

Chauffeur schuift van rotonde en belandt in kermiskraam

Aan de rotonde is het deze week goed uit de doppen kijken: door de kermiskramen kan het verkeer dat vanuit de Nieuwstraat, de Lichterveldestraat en de Torhoutstraat komt, tijdelijk niet over de Markt. Wie vanuit de Torhoutstraat komt, zoals ook de vrouw van middelbare leeftijd die deze zwarte auto bestuurde, moet de rotonde nemen en kan enkel terugkeren of de Lichterveldestraat indraaien, aangezien in de Nieuwstraat eenrichtingsverkeer geldt.

Chauffeur schuift van rotonde en belandt in kermiskraam

De vrouw ging overheen de rotonde, raakte het verkeersbord dat daar in het midden van stond, ging over de boordsteen aan het kerkplein en knalde even verderop op ‘de vliegertjes’. Het kermiskraam was op het moment van het ongeval gesloten, maar raakte wel beschadigd. Ook de auto was behoorlijk gehavend. De politie kwam ter plaatse om de vaststellingen te doen. De kans dat de allerkleinsten donderdagavond, traditioneel dé topavond van Kortemark Kermis, enkele vluchten met deze vliegtuigjes zullen kunnen maken, is bijzonder klein.

(FJA – Foto’s Mark Pollentier/JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier