Chauffeur (35) sterft nadat vrachtwagen in water belandt in Veurne

De oorzaak van het dodelijke arbeidsongeval van dinsdag op de Suikersite in Veurne is nog steeds niet duidelijk. © JT
Redactie KW

Bij een arbeidsongeval in Veurne is dinsdagmiddag een 35-jarige man om het leven gekomen. Dat bevestigt de brandweer van de zone Westhoek. Het slachtoffer kwam met zijn vrachtwagen in het water terecht. De politie is ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

De brandweer Westhoek werd om 12.50 uur opgeroepen voor een vrachtwagen in het water op de werfzone van de suikerfabriek langs de Nijverheidsstraat. Een werfvrachtwagen was er ondersteboven in een opvangbekken terechtgekomen.

Het voertuig lag in het slijk op de bodem van de plas. De brandweer zette onmiddellijk duikers in om de chauffeur te zoeken, maar voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat. Het levenloze lichaam van de 35-jarige man van Poolse origine kon na ongeveer een uur uit de cabine van zijn voertuig gehaald worden. De arbeider werkte al vier jaar voor een West-Vlaamse bouwfirma.

“Volgens de eerste vaststellingen is het voertuig van de weg geraakt en in de aanpalende plas gereden”, meldt het arbeidsauditoraat. Er zou een aanzienlijk niveauverschil zijn tussen de weg en de bewuste plas. Volgens de arbeidsauditeur was een bevriende collega slechts indirect getuige van het ongeval. In een poging om zijn collega te redden dook hij nog tevergeefs in het water.

De precieze oorzaak van het arbeidsongeval is voorlopig dus nog onduidelijk. Het arbeidsauditoraat heeft dan ook onder meer een verkeersdeskundige aangesteld om meer zicht te krijgen op de omstandigheden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.