Chauffeur (28) uit Moeskroen komt om het leven bij ongeval op E17 in Kortrijk

Een vrachtwagenchauffeur kwam om het leven bij het ongeval. © LOO
Redactie KW

Na een dodelijk verkeersongeval dinsdagmiddag met twee vrachtwagens, is de E17 in Kortrijk in de richting van Frankrijk zo goed als volledig versperd. Het verkeerscentrum vraagt om die zone zoveel mogelijk te vermijden.

Het is al de hele week erg druk op de E17 in de richting van Kortrijk door werken in Frankrijk. Dinsdag gebeurde er in het vertraagde verkeer een dodelijk ongeval met twee vrachtwagens. Hierdoor zijn de drie rijstroken volledig versperd. Het verkeer kan enkel gebruik maken van een invoegstrook van de oprit ter hoogte van het Ei van Kortrijk. Het verkeer staat er zo goed als stil.

Het verkeerscentrum raadt iedereen die van Gent naar Kortrijk moet, aan om via Brugge om te rijden. De hinder op de E17 zal nog een hele poos duren door de takelwerken.

Wellicht kop-staartaanrijding

Het slachtoffer is een 28-jarige Belg uit Moeskroen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. Er werd een deskundige aangesteld om het ongeval verder te onderzoeken maar het parket gaat uit van een kop-staartaanrijding.

(LOO/Belga/MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier