Capellehof: de kern van de gemeente

© Jan STRAGIER
Redactie KW

Er kwam dinsdagavond heel wat volk opdagen voor de eerste infoavond in de St.-Janskerk rond de toekomst van het Capellehof in Rollegem-Kapelle.

Het Capellehof was in het verleden als woonplaats van de burgemeester en plaats waar er recht werd gesproken, samen met de kerk, de kern van de gemeente en dat wil men in de toekomst ook zo houden. Toen dit domein in 1999 geklasseerd werd en men niet echt tot een consensus kwam qua herbestemming, besliste de gemeente om dit zelf aan te kopen. Binnen het mooie domein wil men nu een aantal gebouwen realiseren en een herbestemming geven. Zo zullen de schuren onderdak geven aan projecten van ‘t Ferm en Mariënstede.

Capellehof: de kern van de gemeente
© Jan STRAGIER

‘t Ferm hoopte op 1 september deze gebouwen al te kunnen gebruiken, maar dat is wellicht een utopie. “In alle geval starten we op 1 september in de gebouwen van het oude gemeentehuis in de Schoolstraat, als tijdelijke oplossing”, aldus Danny Demeersseman. ‘t Ferm brengt een dagcentrum voor volwassen met maximum 15 cliënten en Marienstede een atelierwerking en buurtwinkel met terras. Beiden willen ook de plaatselijke bevolking en verenigingen nauw betrekken bij het gebeuren.

Pop-uprestaurant

In het vroegere bakkershuis wil men een smidse realiseren, daarbij aansluitend aan de vorige functie van de gebouwen, die toen nog eigendom waren van de familie Verhaeghe, het latere Cavero. Het architectenbureau ‘3 architecten’ werkte het idee uit. Landschapsarchitect Erik Dewaele werkte het voorstel voor groenconcept uit. In de vraagstelling opperde burgemeester Bart Dochy om eventueel een pop-uprestaurant onder te brengen in het woongedeelte.

(LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier