Cafébaas in kritieke toestand na brand in De Groene Dreve in Ardooie

© BF
Redactie KW

In de Mgr. Roelensstraat in het centrum van Ardooie brak donderdag om 12.30 uur een zware brand uit in café De Groene Dreve. Een van de uitbaters moest door de brandweer uit het pand bevrijd worden. De brand is intussen onder controle.

Het gaat om uitbater Christophe Vande Vyver. Hij werd ter plaatse gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar het brandwondencentrum. Hij zou er ernstig aan toe zijn. De andere persoon in het pand is niet de andere eigenaar, maar werd met ademhalingsproblemen afgevoerd.

De brand is intussen onder controle. De twee aanpalende gebouwen hebben ook rook- en waterschade. Aan de buren wordt gevraagd de ramen en deuren te sluiten. De straat en omgeving zijn in een zware rook omhuld. De straat is ook nog steeds afgesloten.

De schade is merkbaar groot, verwacht wordt dat het pand helemaal verwoest zal zijn. De zaak is net iets meer dan drie jaar open. Op dezelfde plek zat lang café Cambrinus, tot het werd omgebouwd door Johan Laridon en Christophe Vande Vyver.

De uitbaters bij de renovatie drie jaar geleden. (GF)
De uitbaters bij de renovatie drie jaar geleden. (GF)

Zij maakten er een praatcafé van, nadat ze eerder al in Izegem een café met dezelfde naam hadden. De hele benedenverdieping werd gerenoveerd, en ook het sanitair gedeelte werd toen onder handen genomen. Sindsdien staken de twee veel tijd en moeite in de zaak. Regelmatig vonden er ook evenementen en feestjes plaats. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het parket heeft een deskundige aangesteld. Het is voorlopig nog wachten op de bevindingen van de expert.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier