Burgerlijke partij en parket in beroep tegen straf doodrijder Charlotte Gysel

Redactie KW

De man die Charlotte Gysel (18) in september vorig jaar met zijn pick-up doodreed, zal zich nog eens voor de rechtbank moeten verantwoorden. De man kreeg een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan twee met uitstel, en een rijverbod van zeven jaar. Maar dat vinden het parket en de nabestaanden van Charlotte te weinig.

Het ongeval gebeurde op 27 september 2019. Charlotte Gysel uit Bovekerke reed toen met haar Fiat 500 langs de Koekelarestraat in Edewalle, bij Kortemark. Het was even na 22.30 uur en het meisje was op de terugweg na haar studentenjob in de frituur.

Ze was net aan de verkeerslichten vertrokken toen ze frontaal werd aangereden door de pick-up van Andriy P. Die reed in de tegenovergestelde richting, maar wel op het vak van Charlotte. Het meisje probeerde een botsing nog te vermijden, maar dat was onmogelijk. Volgens een expert reed de pick-up met een snelheid van 110 à 125 kilometer per uur in een zone 50. Het openbaar ministerie sprak dan ook over een “monstersnelheid.”

2,39 promille

Charlotte stierf ter plaatse. Een ademtest wees uit dat de Oekraïense doodrijder 2,39 promille alcohol in zijn bloed had. “Zoveel had ik echt niet gedronken”, zei hij daar zelf in de politierechtbank over. Hij was eerder nochtans al twee keer voor dronken rijden veroordeeld.

Deze keer gaf de politierechter hem een celstraf van vijf jaar, waarvan twee met uitstel, en een rijverbod van zeven jaar. Te weinig, volgens de ouders van Charlotte. Zowel de burgerlijke partij als het parket tekenden beroep tegen dat vonnis aan. De zaak komt daardoor opnieuw voor op 26 juni. (TMG)

Correctie: Op donderdag 4 juni schreven we dat het de aanrijder van Charlotte was die in beroep ging, maar dat blijkt niet te kloppen. Onze excuses.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.