Bulskampstraat afgesloten nadat plots gas van onder de weg opborrelt

Het gaslek werd opgespoord en gedicht.© JT
Het gaslek werd opgespoord en gedicht.© JT
Redactie KW

De Bulskampstraat in Veurne moest woensdagmiddag 3 februari afgesloten worden na een vreemde vaststelling. Langs beide kanten van de weg borrelde er plots gas op.

Het gaslek werd rond 14.40 uur ontdekt door een voorbijganger. Die belde daarop de hulpdiensten. Brandweerlui van de posten Veurne en De Panne en de politie kwamen ter plaatse. “Het bleek om gas te gaan dat aan beide zijden naast de straat opborrelde”, zegt Toon Fonteyne. “Wellicht is de oorzaak een lek in een recent geplaatste aansluiting of een wachtbuis.”

Geen woningen ontruimd

“Maar dat lek bevond zich onder het wegdek waardoor het geen sinecure is om het te dichten. Het gas dat ontsnapte, verdampte onmiddellijk in de lucht. Gelukkig is er weinig bewoning in de buurt. Er zijn slechts twee hoeves rond de plaats maar die moesten niet ontruimd worden.”

Het lek situeerde zich in het stuk van de Bulskampstraat tussen de Calonnegracht en de Pastorijweg ter hoogte van de kraterrotonde. Dat stuk werd volledig afgesloten voor alle verkeer. Naast de brandweer kwamen ook Fluvius en de stadsdiensten ter plaatse. Het vroeg behoorlijk wat werk om bij het gaslek te raken . Een stuk van de weg moest er worden opengebroken. Daar is men woensdag in de late middag mee begonnen. Er werd signalisatie geplaatst om het verkeer te laten omrijden. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier