Bruusk remmanoeuvre zorgt voor file op E17 voorbij Rekkem richting Frankrijk

© CLL
Redactie KW

Maandagavond werden gebruikers van de E17 richting Frankrijk op bijna een uur file getrakteerd. Aan de bron van de hinder lag een bruusk remmanoeuvre van een vrachtwagenbestuurder.

Omstreeks 17.00 uur zorgde een ongeval in Frankrijk, net over de grens in Rekkem, voor filevorming. Een Spaanse vrachtwagenchauffeur merkte deze file te laat op, waardoor hij vol in de remmen ging staan. Door zijn bruuske reactie kon hij een aanrijding vermijden, maar schoof de lading van zijn oplegger vooruit. De palletten, geladen met grote zakken plasticpoeder, scheurden de voorkant van de trailer open en beschadigden de cabine.

Hoewel het gebeuren er spectaculair uitzag, kwam de vrachtwagenchauffeur er met met de schrik vanaf. De vrachtwagen moest worden getakeld en de brandweer moest de grote middelen inzetten om de lading over te hevelen. Een deel van het plasticpoeder kwam op de E17 terecht, waardoor ook het wegdek gereinigd moest worden.

Gedurende de bergingswerken werd de grensovergang volledig gesloten en diende het verkeer richting Frankrijk via 1 rijstrook en de grensparking omgeleid te worden. Na enkele uren werd de E17 terug voor het doorgaand verkeer opengesteld.

(CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier