Brugse voorzitter vzw Groen maakt zware valpartij tijdens fietstocht in Oudenburg

Bruggeling Erik Ver Eecke.© Davy Coghe
Bruggeling Erik Ver Eecke.© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Bruggeling Erik Ver Eecke, de voorzitter van de vzw Groen, is tijdens een fietstocht in Oudenburg zwaar ten val gekomen. Hij is met een lelijke hoofdwonde in kritieke toestand overgebracht naar AZ Damiaan in Oostende.

Een lid van de vzw Groen meldt ons dit nieuws. Erik Ver Eecke, gewezen leraar aardrijkskunde in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge en voorzitter van de vzw Groen, die ijvert voor het behoud van de open ruimte in Brugge, heeft verschillende zware letsels opgelopen bij een valpartij woensdag. Hij is op zijn hoofd gevallen en is opgenomen op de afdeling Intensieve Zorgen van AZ Damiaan in Oostende. Het is bang afwachten hoe de toestand van Erik Ver Eecke evolueert.

Raad van State

Tegelijkertijd maken de leden van de vzw Groen zich zorgen. Met zijn jarenlange ervaring en gedrevenheid is Erik Ver Eecke hét boegbeeld van deze natuurvereniging, die onder meer bij de Raad van State een bezwaarschrift ingediend heeft tegen het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Dat gewijzigd plan moet het licht op groen zetten voor een voetbalstadion voor Cercle Brugge en voor bedrijventerreinen langs de Blankenbergse Steenweg in Sint-Pieters.

Namens de vzw Groen kant Erik Ver Eecke zich ook tegen de komst van een kantorenzone in de Chartreuse in Sint-Michiels. Begin deze week stuurde Erik Ver Eecke ons nog een vurige e-mail: “In het Chartreusegebied krijgt de overheid een unieke kans om door een nieuw, milieuvriendelijk concept tegemoet te komen aan de nieuwe noden van deze tijd. Is de Chartreuse als groen infiltratiegebied nabij de overstromingsgevoelige Kerkebeek geen goed idee?”

Ecologische principes

“Kantoorachtige bedrijfsgebouwen passen niet in de zuidelijke Brugse groene gordel (Chartreusegebied) waar het zo belangrijk is de bestaande biodiversiteit te behouden. De stationsomgeving is daartoe een veel betere plaats. Groen vzw richt een oproep tot de West-Vlaamse Intercommunale zich te bezinnen en haar plannen als eigenaar van dit deel van de Brugse Groene Gordel in milieuvriendelijke zin aan te passen. Het zou de geloofwaardigheid van de WVI ten goede komen mocht zij haar ecologische principes niet alleen verkondigen, maar ook toepassen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.