Brugse matroos van baggerschip verdronken op de Filipijnen

Redactie KW

Bruggeling Floris Heeren werkte als bemanningslid van Jan De Nul Group. Hij is in Filipijnen om het leven gekomen bij een ongeval.


Het ongeval deed zich voor op maandag 3 november, in de baai van Manila. “De sleephopperzuiger Juan Sebastián de Elcano lag er voor de kust ten anker nadat de baggerwerken waren voltooid”, klinkt het in een persbericht van De Nul. “Na het afronden van het baggerproject, startte de bemanning met het onderhoud van het schip. Tijdens die onderhoudswerken in het laadruim zijn twee bemanningsleden door een plotse en zeer hevige stroming meegesleurd.”

Een van hen kon zich nog in veiligheid brengen, maar voor het tweede bemanningslid, de jonge Bruggeling Floris Heeren, kwam alle hulp te laat. Er is een onderzoek gestart naar de precieze oorzaak. Zolang dit onderzoek loopt, houdt Jan De Nul Group zich eraan hierover geen verdere communicatie te voeren. Het bedrijf vraagt de pers ook om de wens van de familie te respecteren en hen het verlies in alle rust en stilte te laten verwerken.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier