Brugs politicus Franky Demon betrokken bij aanrijding op stadsring

De wagen van Franky Demon is goed voor de schroothoop. © JVM
Redactie KW

Brugs schepen en federaal parlementslid Franky Demon raakte vrijdagnamiddag betrokken bij een aanrijding op de ring in Brugge. “Om een file te ontwijken draaide een andere bestuurder over de volle witte lijn. Ik kon die niet meer ontwijken en ben er frontaal opgereden”, zegt Franky Demon, die er op wat nekpijn na met de schrik vanaf komt.

Nu en dan eens een politieke botsing. Daar heeft Franky Demon wel wat ervaring mee, maar een frontale botsing in het verkeer, dat was nieuw voor de Brugse schepen en federale volksvertegenwoordiger. Dat is net wat de politicus tegen kwam vrijdagnamiddag op de ring in Brugge.

Hij kon de auto van een bestuurder die rechtsomkeer maakte over een volle witte lijn niet meer ontwijken en reed er dus frontaal op in. “Ik was op weg van mijn kabinet in de Oostmeers naar de officiële opening van het vernieuwde dagverzorgingscentrum Sparke Viers in Assebroek. En ik zag dat er inderdaad wel wat file was op de ring. Blijkbaar als gevolgd van een eerder verkeersongeluk in de buurt”, vertelt Franky Demon.

Goed werkende airbags

“Ik reed op de hoge brug tussen het station en de Katelijnepoort en zag plots een auto voor me opdoemen. De bestuurder wilde blijkbaar de file ontwijken en draaide over een volle witte lijn om zo te proberen terug weg te rijden via de Baron Ruzettelaan. Het ging allemaal zo snel dat ik die auto onmogelijk nog kon ontwijken. Ik ben er dus frontaal op ingereden. Gelukkig werken de airbags in mijn wagen perfect anders had het allemaal veel erger kunnen zijn”, aldus de schepen.

Franky Demon handelde dus volledig ‘in zijn recht’. Het was de andere bestuurder die een zware verkeersovertreding beging door te draaien over een volle witte lijn. De politie die snel ter plaatse kwam trok dan ook meteen zijn rijbewijs in. “Ik koester echter geen wrok tegenover die persoon. Hij erkende direct dat hij een domme fout had gemaakt en excuseerde zich. Er zat ook een kindje op de achterbank bij hem en we hebben ons samen over het kindje ontfermt. Gelukkig is ook, voor zover ik het heb begrepen, het kindje niet gewond. Net zoals de bestuurder zelf dus”, vertelt schepen Demon.

Enkel materiële schade

“Mijn wagen is wel rijp voor de schroothoop maar het belangrijkste is dat het allemaal bij materiële schade blijft. Uit voorzorg werd ik wel naar het ziekenhuis gebracht waar enkele tests werden gedaan, maar los van wat nekpijn zijn er eigenlijk geen letsels. Ik wil alleszins de politie, de ambulanciers, die spoeddienst van AZ Sint-Lucas en de vele mensen die stopten om te helpen, hartelijk danken. Er was zelfs een arbeider van de Stad die toevallig passeerde en die met zijn brandblusapparaat mijn wagen wat bluste omdat hij zag dat er wat rook uitkwam. Ik zal die grote en snelle steun zeker onthouden.”

(PDV/ foto JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier