Brugge wil onweer laten erkennen als ramp

© BELGA
Redactie KW

De Stad Brugge onderzoekt samen met de Provincie West-Vlaanderen in hoeverre deze uitzonderlijke weersomstandigheden in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in het kader van het rampenfonds.

Afgelopen weekend (29-30-31 augustus) hebben enkele hevige onweders voor problemen gezorgd in Brugge en omstreken. “De storm heeft lelijk huisgehouden in Brugge. Ik hoop dan ook dat deze storm erkend kan worden als ramp zodat iedereen op de nodige steun kan rekenen“, aldus burgemeester Renaat Landuyt.

In afwachting van die erkenning geeft de Stad Brugge alvast raad aan de inwoners. “Wie schade heeft geleden, roepen wij op om meteen deze schade aan te geven“, vertelt burgemeester Renaat Landuyt. In ieder geval dient u zélf bij uw verzekeraar (familiale of brand- of autoverzekering) aangifte te doen van deze schade. U zorgt ook best zelf voor een gedocumenteerd dossier, met beeldmateriaal (foto’s) en een beschrijving van de geleden schade. Dient u snel zaken te herstellen (lekkend dak of andere schade die niet kan wachten op herstel), maak dan een zorgvuldige beschrijving en hou alle documenten die te maken hebben met deze herstelling (offertes, beschrijvingen, facturen) zorgvuldig bij.

>> Op de website www.brugge.be/onweer zijn hierover tips te vinden. Wie nog extra vragen heeft, kan altijd bellen naar het nummer 050/44.80.00. Stad Brugge stelt alles in het werk om iedereen te helpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier