Broer overleden Timo Vansteene: “Die motor was veel te snel voor hem”

Timo Vansteene kocht zo'n drie jaar geleden zijn groene Kawasaki. © foto BB
Redactie KW

De 31-jarige Timo Vansteene uit Ruddervoorde stierf zaterdagnamiddag tijdens een noodlottig ongeval met zijn motorfiets in Eernegem. Zijn passie werd hem fataal. “Het is verschrikkelijk. Timo had net zijn leven weer op de rails. Hij zei het zelf nog, dat die motor te snel ging voor hem. Toch is hij ermee verongelukt. Onbegrijpelijk”, snikt zijn broer Wesley.

Timo Vansteene, oorspronkelijk uit Oostende, had zaterdagnamiddag bij vrienden thuis afgesproken, amper 300 meter van de plaats van het ongeval. De elektricien van beroep reed met zijn groene Kawasaki langs de Oostendsesteenweg in Eernegem richting Gistel. Een auto die voor zich uit reed, sloeg af in de Jokweg. Net op dat moment was Timo Vansteene met een inhaalmanoeuvre bezig, volgens het Brugse parket aan overdreven snelheid.

Er volgde een zware klap in de flank van het voertuig. Ondanks de snelle interventie van de hulpdiensten kon Timo niet meer gered worden. Zijn lichaam was te zwaar toegetakeld. Hij laat een moeder, twee broers, twee zussen en veel vrienden achter.

Net leven weer op de rails

“Het is verschrikkelijk om Timo te moeten laten gaan. We waren broers maar ook beste vrienden“, zegt zijn broer Wesley. “Net nu had hij zijn leven opnieuw op de rails. Want Timo had een zware scheiding achter de rug en belandde ook in collectieve schuldenregeling. Hij bevond zich plots diep in de put, maar bleef hard doorwerken.

Hij zei het zelf nog tegen mij, dat die Kawasaki te snel was voor hem

Hij verhuisde naar Ruddervoorde en vond opnieuw plezier in het leven door zich aan te sluiten bij een toneelvereniging, gitaarlessen te volgen en te boksen. Nog maar pas was hij uit die collectieve schuldenregeling geraakt. Mijn broer was er weer bovenop en dat stemde me blij. En nu gebeurt dit. Ik kan amper geloven dat hij er niet meer is.”

Nieuwe chopper, toch met snelheidsmachine onderweg

Timo had ook een passie voor motoren. De groene Kawasaki kocht hij zo’n drie jaar geleden. “Timo gaf graag eens show, maar wou nooit gevaarlijk doen. Hij zei het zelf nog tegen mij, dat die Kawasaki te snel was voor hem. Daarom heeft hij twee weken geleden een choppermodel gekocht, een Suzuki Savage. Toch is hij met die Kawasaki verongelukt. Het is onbegrijpelijk. Dit had niet mogen gebeuren”, zucht Wesley diep. Hij omschrijft zijn broer als iemand met een luisterend oor, het hart op de juiste plaats en ook het hart op de tong.

Rots in de branding

“Timo had overal vrienden en was graag gezien onder hen. Een ‘leutemaker’ enerzijds, een rots in de branding anderzijds. Bij Timo kon je altijd terecht als je met iets zat. Hij ging iedereen met open armen ontvangen. Daarom was hij zo geliefd onder zijn vrienden“, voegt broer Wesley Vansteene nog toe. Het lichaam van Timo Vansteene wordt gecremeerd. De uitvaart vindt donderdagmiddag plaats, enkel in het bijzijn van familie en dichte vrienden. Door de coronamaatregelen is er een limiet op het aantal aanwezigen op de uitvaart. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier