Britse buschauffeur vraagt vrijspraak voor veroorzaken dodelijk busongeval in Middelkerke

© BELGA
Redactie KW

De Britse buschauffeur die in juni vorig jaar een dodelijk busongeval veroorzaakte in Middelkerke vroeg donderdagochtend de vrijspraak in de Brugse politierechtbank.

Een reisje naar Phantasialand in Duitsland eindigde op 28 juni voor een bus met Engelse kinderen tegen een brug langs de E40 in Middelkerke. Eén van de chauffeurs kwam om, 18 gewonden moesten naar het ziekenhuis. Drie van hen hadden ernstige verwondingen. Onder hen een jongen van 13 met een schedelbreuk.

“Hartprobleem niet te voorzien”

De overlevende chauffeur moest zich donderdag verantwoorden voor de rechtbank. Enkele kinderen raakten zwaargewond, maar zij overleefden allen het ongeval. Door het ongeval was de E40 urenlang afgesloten met heel wat verkeershinder tot gevolg. De chauffeur stond donderdagochtend terecht, maar vroeg dus de vrijspraak. Nochtans haalde de procureur aan dat het ongeval te wijten was aan een medisch probleem, waarvan de chauffeur op de hoogte had moeten zijn. De dag voor het ongeval voelde hij zich al onwel, maar toch ging hij niet naar een dokter en besloot hij met de bus te rijden.

Volgens zijn advocaat was het hartprobleem dat zijn cliënt kreeg, net voor de dodelijke crash, niet te voorzien. De ouders van de kinderen stelden zich geen burgerlijke partij in deze zaak. De afhandeling van de burgerlijke belangen en schadevergoedingen zal in het Verenigd Koninkrijk gebeuren. Uitspraak op 2 juni.

(MM – a-Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.