Brits koppel raakt met sportauto van de E40 in Westkerke en rijdt in kanaal

© BB
Redactie KW

In Westkerke bij Oudenburg is een Brits koppel in een sportwagen afgelopen morgen van de E40 geraakt en in het kanaal terecht gekomen. De inzittenden mogen van geluk spreken dat ze er zonder ernstige verwondingen vanaf kwamen.

Het incident gebeurde rond 9 uur in de richting van het binnenland, kort voor de snelwegparking in Westkerke en de werkzaamheden tot Jabbeke. De TVR Cerbera, een Engelse sportwagen uit 1997 met een V8-motor, kwam in de graskant terecht en reed nog een honderdtal meter rechtdoor, achter de vangrails. De wagen moet aan hoge snelheid zijn aangekomen en mispakte zich allicht aan het vertraagd verkeer door de werken, met een ongelukkig uitwijkmanoeuvre tot gevolg.

De sportwagen dook na 100 meter in de Waerevaart, een kanaal dat dwars onder de E40 door stroomt. Het Britse koppel kon in alle paniek zelf uit de wagen kruipen en naar de oever zwemmen. Intussen waren de hulpdiensten al verwittigd door voorbijrijdende automobilisten. Beide inzittenden waren onderkoeld, maar niet ernstig gewond. De vrouw werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Haar man wilde koste wat het kost bij zijn auto blijven.

Een takeldienst sleepte de sportwagen uit het water met behulp van duikers van de brandweer, die de kabels vastmaakten. De bestuurder van de TVR kreeg een droog pak van de hulpverleners en reed mee met de takelwagen om zijn auto te vergezellen. De motor en de bekleding van zijn sportwagen zijn onherroepelijk verloren, maar het koppel mag van geluk spreken dat ze het nog kunnen navertellen.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier