Breuk in trekhaakbol oorzaak van tragisch ongeval Eernegem

© TL
© TL
Redactie KW

Het dodelijk ongeval zondag in Eernegem werd veroorzaakt door een breuk in de bol van de trekhaak van het marktkraam. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 82-jarige man in een rolstoel werd gegrepen door het losgekomen gevaarte.

Het ongeval deed zich zondagmiddag voor in de Stationsstraat in Eernegem, een deelgemeente van Ichtegem. Een 82-jarige man zat in zijn rolstoel te wachten voor een bakkerij toen het noodlot toesloeg. Een marktkraam was ter hoogte van een vluchtheuvel losgekomen van de trekker en kwam in botsing met het slachtoffer. Daarbij kwam de tachtiger onder het kraam terecht. De hulpdiensten snelden nog ter plaatse, maar voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat.

Het Brugse parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Volgens de eerste bevindingen van de expert was een breuk in de bol van de trekhaak de boosdoener. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten