Bredense wielertoerist wordt onwel tijdens fietsrit en sterft

Redactie KW

Zaterdagmiddag overleed de 68-jarige Roland Vanmassenhove uit Bredene tijdens een fietsrit met zijn clubmakkers. Tijdens de wekelijkse zaterdagrit met zijn vrienden van Wielerclub Dunebikers Breduinia uit Bredene was de man onwel geworden.

Hij reed er langs het Polderlandschap in Ramskapelle toen hij iets na 15 uur onwel werd en ten val kwam met zijn fiets. Roland bleef roerloos liggen. Onmiddellijk schoten zijn ploegmakkers hem te hulp en gingen over tot reanimatie. De toegesnelde hulpdiensten konden alleen nog het overlijden van de onfortuinlijke man vaststellen. Volgens de wetsdokter stierf de man een natuurlijke dood.

Bredense wielertoerist wordt onwel tijdens fietsrit en sterft

De leden van de Bredense wielerclub reageren aangeslagen. “Breduinia verliest een tof lid die steeds bereid was om te helpen”, zo verscheen op hun website. Op woensdag 1 mei stond de jaarlijkse 1-mei-rit gepland naar West-Vleteren, maar die gaat nu niet door. “We zijn veel te aangeslagen door het ploste overlijden van Roland en zouden zeker geen voldoening hebben in deze rit”, stond nog te lezen op de website van de club. De steunbetuigingen stromen intussen binnen op de website. De man was erg geliefd, zo blijkt. “Roland was altijd positief ingesteld”, reageert voorzitter Luc Van de Velde van WD Breduinia. “Ik kan er geen slecht woord van zeggen. Zelf was ik niet mee tijdens de fietsrit. Volgens de berichten die mij bereikten is Roland onwel geworden op de fiets en zou hij meteen gestorven zijn, nog voor hij ten val kwam. De verslagenheid is enorm groot bij de club. Ook omdat Roland geen tekenen vertoonde van ziek te zijn of van problemen met zijn gezondheid. Zijn overlijden komt compleet uit de lucht gevallen.”

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier