Brandweerman afgevoerd naar ziekenhuis na bedrijfsbrand in IVC in Avelgem

Redactie KW

Brandweerploegen van Avelgem, Anzegem en Zwevegem repten zich naar het vinylproducerend bedrijf.

Bij de brand in IVC te Avelgem raakte één iemand gewond. Rond 19.30 uur raakte een brandweerman onwel, waarschijnlijk door de rook en de warmte. Onder begeleiding van een MUG-team, die ter plaatse de eerste zorgen toediende, werd de brandweerman afgevoerd naar het ziekenhuis.

Ondertussen bleek dat de brand nog steeds verder woedde. Via het buizensysteem kon het vuur zich ook snel verspreiden. Naar verluidt stonden enkele van die buizen zelfs roodgloeiend. Er werden bijkomende tankwagens gestuurd en een extra blusleiding aangelegd. De spuitgasten zijn er nog enkele uren aan het werk.

De brand brak vrijdagavond uit, even voor 17 uur, in de Nijverheidslaan. Volgens een werknemer brandde het in de afdeling ‘naverbranding’. Daar was brand ontstaan in een buizenstelsel. De fabriekshal was ook helemaal in rook gehuld, wat het blussen uiteraard bemoeilijkte. Wel was er geen sprake van uitslaande brand, maar kwam de rook uit twee schouwen.

In de getroffen afdeling werken geen mensen, zodat er daar gelukkig ook geen gewonden vielen. Wel werden de zowat 20 arbeiders die elders aan de slag waren, allen tijdelijk geëvacueerd.

(GVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.