Politie en passant springen drenkeling (89) achterna in kanaal

© JT
© JT
Redactie KW

In Adinkerke heeft de politie zondagnacht samen met een alerte getuige een drenkeling (89) gered uit het kanaal Veurne-Duinkerke. Ook een vrachtwagenchauffeur hielp mee om de reddingsactie tot een goed einde te brengen. Het slachtoffer is er ondanks de heldhaftige reddingsactie toch ernstig aan toe.

De politie Westkust (De Panne, Nieuwpoort, Koksijde) kreeg zondagnacht rond 4 uur een melding van een vermiste man. Kort daarna werd zijn wagen aangetroffen aan het tankstation Total langs de Dijk in Adinkerke, tegenover het kanaal. “Een vrachtwagenchauffeur was op dat moment met zijn grootlichten over het kanaal aan het schijnen. Hij deed teken naar onze mensen, dat er iemand in het water beland was. Een andere man was al in het water gesprongen om hem te redden. Die probeerde het hoofd van het slachtoffer boven water te houden maar dat lukte niet”, vertelt Ine Deburchgraeve, woordvoerster van de politie Westkust. Intussen was ook de brandweer met duikers opgeroepen.

Gevaar voor eigen leven

“Maar er was geen tijd te verliezen. Ogenblikkelijk sprong een van onze inspecteurs ook het kanaal in, terwijl een andere om een reddingsboei rende. Het waren erg gevaarlijke omstandigheden. Ze kregen het slachtoffer echter niet aan wal door de gladde, scherpe ondergrond. Uiteindelijk zijn ze in de reddingsactie geslaagd met behulp van een uitschuifbare ladder uit de combi, die aan de vangrails werd vastgemaakt. Intussen waren meerdere patrouilles ter plaatse. Met vereende krachten werd het slachtoffer met met behulp van een touw en de ladder naar boven getrokken”, aldus Ine Deburchgraeve, die haar collega’s ook wil feliciteren voor de heldhaftige actie met gevaar voor eigen leven.

Slecht aan toe

Toen het slachtoffer uit het water was, kwam de brandweer net aangesneld. Het slachtoffer was bij bewustzijn maar is er ondanks de reddingsactie toch slecht aan toe. Hij werd onder begeleiding van de mug naar het ziekenhuis overgebracht. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier