https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brandweer oefent redding te water en stoot op echte wagen met lichaam in kanaal

© (Foto LSi)
Redactie KW

In de auto die woensdagavond tijdens een brandweeroefening in het kanaal Bossuit-Kortrijk in Stasegem (Harelbeke) onder het water is gevonden, is een stoffelijk overschot gevonden. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen.

Hoe de auto in het water terecht kwam en wie de persoon in het voertuig is, is nog niet duidelijk. Na een eerste bergingspoging woensdagavond laat, is de omgeving er sinds donderdagochtend volledig afgesloten. De civiele bescherming en de Cel Vermiste Personen is aanwezig. Ook een magistraat van het West-Vlaamse parket, een onderzoeksrechter, het labo en de wetsdokter zullen ter plaatse afstappen. Wellicht lag de auto en dus ook het lichaam al een tijdje in het water.

Met een gestripte auto en een pop wou de brandweer woensdagavond rond 17u in het kanaal Bossuit-Kortrijk ter hoogte van de brug van de E17 de redding van een automobilist uit een auto in het water ensceneren. Maar nog voor de oefening goed en wel van start kon gaan, vond de sonar van een boot een echt wrak onder het water. Meteen werd alarm geslagen en stroomden brandweer- en politiemannen toe. Het duurde uiteindelijk uren tot het wrak, dat in het midden van het kanaal lag, boven water kon gehesen worden. (LSi)

Donderdagavond kwam het parket met de nodige informatie. “In de wagen werd een lichaam aangetroffen, dat al enige tijd in het water lag. Het is deels geskeletteerd waardoor het niet mogelijk is om uit te maken of het om een man of een vrouw gaat. Morgen vindt een autopsie plaats”, klinkt het.

© (Foto CLL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.