Brandweer moet geknelde bestuurster uit auto bevrijden

© BF
Redactie KW

Langs de Kortemarkstraat in Lichtervelde moest een vrouw donderdagavond omstreeks 17.30 uur bevrijd worden uit haar voertuig. De bestuurster botste ter hoogte van de geplaatste verkeerssignalisatie met een landbouwvoertuig.

Een 49-jarige vrouw uit Torhout reed donderdagavond met haar personenwagen weg uit het centrum van Lichtervelde richting Roeselaarseweg toen het ter hoogte van wegenwerken in de Kortemarkstraat in Lichtervelde compleet fout liep.

De bestuurster week uit voor de signalisatie, maar botste daarbij op een landbouwvoertuig dat richting het centrum van Lichtervelde reed. De vrouw zat gekneld in haar voertuig. De hulpdiensten, waaronder de brandweer en een mugteam, snelden kort daarna toe.

Buiten levensgevaar

“We konden de vrouw via een zijwaartse evacuatie uit haar voertuig bevrijden. Op het ogenblik dat ze werd weggevoerd naar het ziekenhuis was ze bij bewustzijn”, aldus Francis Theetaert, brandweerofficier bij de Lichterveldse brandweer.

De vrouw geraakte bij het ongeval ernstig gewond, maar verkeert buiten levensgevaar. Dat wordt bevestigd door de politie.

Straat afgesloten

De chauffeur van de maaidorsmachine, een jongeman uit Diksmuide, was onder de indruk van hetgeen er gebeurd was, maar kwam uiteindelijk met de schrik vrij.

Na het voorval werd de Kortemarkstraat afgesloten voor het verkeer. De personenwagen van de dame moest getakeld worden. Door het incident ontstond er in de omgeving van de nabijgelegen rotonde een tijdlang serieuze verkeershinder. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier