Ze wilden eerst de kolen op temperatuur laten komen en verlieten de ruimte. Wellicht gloeiden de kolen iets sneller dan verwacht. Plots kwam zwarte rook uit de schuur en bleek een deel van het interieur en bekleding al aan het smelten of in brand te staan.

© FVL

De brandweer van Houthulst werd verwittigd en die snelde ter plaatse. Intussen was men zelf al aan de bluswerken gestart. De schade en roetafzetting is aanzienlijk. Zo is ook het glas van de toegangsdeur gesprongen door de hitte. De brandweer had het incident snel onder controle. De barbecue werd buiten geplaatst na het blussen.

(BB)

Ze wilden eerst de kolen op temperatuur laten komen en verlieten de ruimte. Wellicht gloeiden de kolen iets sneller dan verwacht. Plots kwam zwarte rook uit de schuur en bleek een deel van het interieur en bekleding al aan het smelten of in brand te staan. De brandweer van Houthulst werd verwittigd en die snelde ter plaatse. Intussen was men zelf al aan de bluswerken gestart. De schade en roetafzetting is aanzienlijk. Zo is ook het glas van de toegangsdeur gesprongen door de hitte. De brandweer had het incident snel onder controle. De barbecue werd buiten geplaatst na het blussen. (BB)