Brandweer in Diksmuide moet uitwijken voor spookrijdster, die op achterligger knalt

© José Tyteca
Redactie KW

Een jonge vrouw is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een bizar ongeval in Diksmuide. Ze knalde als spookrijdster op een andere wagen. Een brandweerwagen kon op het nippertje uitwijken.

Het ongeval gebeurde rond 21.15 uur in de Kaaskerkestraat in Diksmuide. Het scheelde slechts een haartje of de brandweer was zelf betrokken geraakt bij het zware ongeval.

“Wij waren op de terugweg van een brandweeroefening in Kaaskerke”, zegt luitenant Franky Bolle van de brandweer van Diksmuide. “Met de commandowagen en de achterliggende autopomp reden we terug richting kazerne. Opeens zagen we in de Kaaskerkestraat een auto op ons af komen. De wagen reed aan de verkeerde kant van de weg en was aan het spookrijden. We deden tekens maar de wagen naderde erg snel. We moesten volledig uitwijken tot op het voetpad om een botsing te vermijden. Die wagen week daarna zelf uit maar maakte een slingerbeweging en knalde vol op de wagen die achter de commandowagen reed. We stapten uit om de eerste zorgen toe te dienen. Via de dispatching riepen we versterking op van onze collega’s die met de materiaalwagen ter plaatse kwamen om een bevrijding te kunnen uitvoeren.”

Benen gekneld

De vrouw in de spookrijdende auto zat gekneld met haar onderste ledematen en moest bevrijd worden. Ze kreeg ter plaatse de eerste zorgen van een toegesnelde MUG-arts. De dame werd bij bewustzijn maar met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. In de andere wagen raakte de bestuurder lichtgewond. De politie Polder kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen. Waarom de vrouw aan het spookrijden was op het natte wegdek in de regen wordt onderzocht. De Kaaskerkestraat was lange tijd afgesloten na het ongeval. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier