Brandweer haalt rolstoel uit Leie

De politie staat voor een raadsel. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Dinsdagmorgen haalden de hulpdiensten een rolstoel uit de Leie langsheen de Noordkaai in Menen. “Van een mogelijks slachtoffer ontbreekt echter elk spoor”, klinkt het bij commissaris Vannieuwenhuyse.

Het was een paniekerige dame die iets na half negen de noodcentrale verwittigde. Op weg naar haar werk, via het jaagpad langsheen de Leie in de richting van Menen, merkte ze plots een oranje rolstoel op in het water.

“De dame in kwestie reageerde alert door meteen de politie te verwittigen”, klinkt het bij de woordvoerder van de politiezone. “Onze mensen kwamen meteen ter plaatse en troffen er de rolstoel aan in het water, ter hoogte van de gemeentelijke visvijver. De brandweer werd er onmiddellijk bij gehaald en zo kon men de rolstoel uit het water halen.”

Helaas werden de hulpdiensten geconfronteerd met een mysterie. “De rolstoel werd teruggevonden, van een mogelijks slachtoffer ontbreekt echter elk spoor”, gaat de commissaris verder.

Verdwijning of sluikstort

“We weten dus niet of we hier te maken hebben met een onrustwekkende verdwijning of eerder een driest geval van sluikstorten. Een onderzoek werd meteen gestart en via de verschillende sociale diensten van de gemeente gaan we proberen te achterhalen of die rolstoel eventueel genummerd werd voor verhuur.”

“We gaan eveneens controleren of er in de brede regio geen verdwijningen werden gesignaleerd. De brandweer riep geen duikers ter plaatse daar de stroming van de Leie op dit moment te sterk is. Mocht er een lichaam zijn, dan is dit ondertussen al kilometers verder afgedreven waardoor een zoektocht onder water hier compleet nutteloos is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier