Brandstoftank vrachtwagen scheurt open op drukke parking

Christophe Lefebvre

Het werd voor de leden van brandweerzone Fluvia een afsluiter van de werkdag met een geurtje aan. Op de parking van de grensovergang op de E17 scheurde de brandstoftank van een vrachtwagen open. Het goedje veroorzaakte hinder op de drukke parking.

Het waren de leden van de Federale Wegpolitie die het euvel, kort na 20 uur, per toeval opmerkten. Tijdens een routinepassage op de parking in Rekkem, pal aan de landsgrens, merkten ze een truckchauffeur op die druk in de weer was. Bij nader toekijken bleek dat de brandstoftank van zijn truck open was gescheurd, waarop liters diesel over de parking vloeiden. Niet alleen zorgde het voor een stevige geurhinder, het wegdek lag er ook gevaarlijk glad bij. Heel wat truckers zochten op de parking een slaapplaats voor de nacht, wat in combinatie met de brandstof voor een gevaarlijke situatie zorgde.

De brandweer werd erbij gehaald om de smurrie te ruimen al bleef de chauffeur, een man van Litouwse afkomst, beweren dat hij het lek zelf zou kunnen dichten. Met sponsen en plankjes, gecombineerd met de moed der wanhoop, bleef hij druk in de weer. Helaas bleek de opengescheurde brandstoftank zijn meerdere te zijn. Niemand raakte gewond.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.