Brandje in technische ruimte van tankstation

© (Foto CL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Even paniek in de Meensesteenweg deze morgen. Een defect in de technische ruimte van het tankstation Total, zorgde er voor een kleine brand waardoor de brandweer ter plaatse werd geroepen.

Maandagmorgen, iets voor 8 uur, merkte de uitbater van het tankstation Total dat er rook uit de technische ruimte van de aanpalende carwash kwam. “Ik reageerde meteen door de brandweer te verwittigen en ben de ruimte binnen gegaan met een brandblusser” laat hij weten. “Al snel zag ik waar de rook vandaan kwam en ik slaagde erin het kleine brandje te blussen. De brandweer was snel ter plaatse maar het ergste was voorbij”.

De spuitgasten voerden nog een veiligheidscontrole uit maar konden enkel vaststellen dat het gevaar geweken was. “Het probleem situeerde zich in één van de vaten, gelinkt aan de carwash”, klinkt het bij de brandweerofficier. “Een van de weerstanden kwam droog te staan waardoor hij begon te overhitten en zodoende ontstond de brand. Doordat de uitbater snel en kordaat reageerde, bleef de schade erg beperkt”.

Niemand raakte tijdens het voorval gewond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier