Brandende vuilniswagen rijdt zelf naar brandweerkazerne in Menen om geblust te worden

© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Met hun knalrode wagens, blauwe zwaailichten en gillende sirenes proberen brandweermannen steeds zo snel mogelijk tot bij een brandhaard te raken. Maandagmorgen bleven de machines op stal, toch werd er een brand geblust. Het vuur kwam voor het eerst naar de brandweer toe.

Het waren de mensen van de vuilnisophaling, bezig aan hun papierronde, die rond 8 uur rook uit de opslagbak zagen komen. Ze verwittigden de hulpdiensten, maar besloten uiteindelijk door te rijden naar de brandweerkazerne in de Krommebeekstraat. Op de parking voor het gebouw konden de spuitgasten het geheel blussen.

“Het is een unieke situatie, het vuur dat tot bij ons komt. Best wel makkelijk zo”, grapt de officier. “Dat verandert natuurlijk niets aan de situatie en we hebben dan ook de brand geblust zoals we dat bij iedere andere interventie zouden doen. Wat aan de bron van de rookontwikkeling lag, weten we niet. We konden de inhoud van de container, papier en karton, hier niet opentrekken, maar na alle nodige controles besloten we dat de vrachtwagen opnieuw veilig kon vertrekken. In Gullegem, zijn laatste stop, zal de inhoud van de container worden opengetrokken en pas dan zal het duidelijk worden wat er aan het roken was.”

(CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier