Brandweer waarschuwt voor asbestdeeltjes na zware brand in Lo

© JT
© JT
Redactie KW

In het centrum van Lo teisterde een zware brand dinsdagavond een schrijnwerkerij in Turkeyen. Bij die brand zijn asbestdeeltjes vrijgekomen. De brandweer waarschuwt om de asbestdeeltjes te laten liggen en ervoor te zorgen dat kinderen er niet mee gaan spelen.

Dinsdagavond omstreeks acht uur werd de brandweer van Lo-Reninge opgeroepen voor een industriebrand. Bij aankomst van de spuitgasten sloegen de vlammen al uit het dak. De enorme rookpluim was kilometers ver te zien.

De brandweerposten van Houthulst, Veurne, Diksmuide en Zuid-IJzer werden ook opgeroepen om het nodige bluswater te voorzien. Hoe de brand ontstaan is is momenteel nog onduidelijk. De houthandel is volledig uitgebrand.

Omwille van de hevige rookontwikkeling werd via sociale media en het alarmeringssyteem BE-Alert een oproep gelanceerd om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen. Ondertussen is de brand geblust en is de meeste rookontwikkeling verdwenen. Brandweer Westhoek vraag om om de woning goed te verluchten.

Bij de brand kwam een hoeveelheid asbest vrij. Mogelijks kunt u stukjes asbesthoudend materiaal in uw omgeving aantreffen. Mocht dit gebeuren, dan kunt u dit melden bij de stad op het algemeen telefoonnummer: 058 28 80 20. “Laat de stukjes liggen en voorkom dat kinderen ermee gaan spelen. Ook de huisdieren blijven beter binnen tot alle partikels zijn opgeruimd”, klinkt het bij brandweer Westhoek.

Meer informatie over asbest kunt u hier terugvinden.

(DBI/MVM-video RVL)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.