Zware brand in Lo: bewoners wordt gevraagd ramen en deuren dicht te houden wegens asbestgevaar

©Johan Sabbe
©Johan Sabbe
Redactie KW

In het centrum van Lo teistert een zware brand momenteel een bedrijfspand in de Turkeyenstraat. De brandweer van de zone Westhoek is massaal ter plaatse. Omdat er ook asbest is vrijgekomen vragen de hulpdiensten om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten.

Dinsdagavond omstreeks acht uur werd de brandweer van Lo-Reninge opgeroepen voor een industriebrand. Bij aankomst van de spuitgasten sloegen de vlammen al uit het dak. De enorme rookpluim is kilometers ver te zien.

Bewoners wordt gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie af te zetten doordat er een grote hoeveelheid asbest uit het dak, dat intussen is ingestort, is vrijgekomen.

De brandweerposten van Houthulst, Veurne, Diksmuide en Zuid-IJzer werden ook opgeroepen om het nodige bluswater te voorzien. Hoe de brand ontstaan is is momenteel nog onduidelijk. De houthandel is volledig uitgebrand. De brandweer zal nog enkele uren nodig hebben om het vuur te bestrijden. (DBI)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

. (video RVL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.