Garage en tuinhuis van pas aangekochte woning in Ichtegem uitgebrand

In de garages stonden al heel spullen, klaar voor de verhuis. Die gingen allemaal verloren in de brand.© BB
In de garages stonden al heel spullen, klaar voor de verhuis. Die gingen allemaal verloren in de brand.© BB
Redactie KW

In de Moerdijkstraat in Ichtegem woedde zondagnacht een hevige brand in een losstaande dubbele garage met tuinhuis en lounge, bij een woning. De eigenaars hadden het huis pas gekocht en zouden volgende week zaterdag verhuizen. “Gelukkig hebben we de woning zelf kunnen vrijwaren”, zegt brandweerofficier Matthieu Vanwalleghem.

Het was rond 2.45 uur toen de buren hevige vlammen zagen en de brandweer alarmeerden. “Toen we aankwamen, sloegen de vlammen al door het dak van de garages en het tuinhuis. Het vuur was inmiddels ook overgeslagen op een lege duiventil van de woning ernaast, die te koop staat. Verdere overslag hebben we gelukkig kunnen vermijden. Zo is de woning – die blijkbaar pas werd aangekocht – nog bewoonbaar”, aldus brandweerofficier Matthieu Vanwalleghem.

De nieuwe eigenaars hadden tot zondagavond nog zitten werken in het huis. In de garages stonden al heel wat van hun persoonlijke spullen opgeslagen, klaar voor de verhuis van volgende zaterdag. Al die spullen zijn verloren.

Accidentele oorzaak

“De oorzaak van de brand is onduidelijk, maar alles wijst op een accidentele oorzaak. Er was heel wat nabluswerk nodig omdat de brand volledig in de houten structuren was doorgedrongen. Pas rond 6 uur maandagmorgen zijn de laatste ploegen kunnen vertrekken”, besluit Vanwalleghem van de brandweerpost Torhout. Hij kon rekenen op manschappen van de posten Gistel en Koekelare.

De nieuwe eigenaars van de woning willen liever niet reageren over de brand. Ze zijn aangeslagen, maar toch ook opgelucht dat de woning zelf nog recht staat. Het wordt ongetwijfeld een verzekeringskwestie. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten