Zware brand in leegstaande fabriek op Oosteroever in Oostende

Redactie KW

Op de Oosteroever in Oostende is woensdagavond iets voor 18.00 uur een zware brand uitgebroken in een leegstaande fabriek in de Victorialaan. Dat ging gepaard met een enorme gitzwarte rookpluim. De brand was na anderhalf uur wel al onder controle.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De brandweer rukte massaal uit na meerdere oproepen. Het bleek te gaan om de voormalige fabriek voor diepvriesproducten van Frima, die eigenlijk klaar staat om gesloopt te worden. “Er zijn meteen een groot aantal voertuigen en manschappen uitgerukt”, zegt postoverste Dries Van der Veken van de brandweerpost Oostende.

“We hebben een poort open gezaagd met een speciale kettingzaag om het gebouw te kunnen betreden. Het bleek te gaan om een oude, achtergelaten terreinwagen die in lichterlaaie stond. Ook wat materiaal ernaast vloog mee in brand. De rookpluim was enorm, maar gezien de omstandigheden is het vuur relatief snel geblust. We waren dan ook met haal wat materieel ter plaatse”, aldus Van der Veken. Er is allicht wel nog enkele uren nazorg nodig, zoals het ventileren van het gebouw.

Oorzaak onbekend, omstandigheden verdacht

De Frima-fabriek deed in januari 2019 de boeken dicht deed na een faillissement. 98 werknemers verloren toen hun job. Eerder was de fabriek nog eigendom van het diepvriesproductenmerk McCain. Het pand zou nu in handen zijn van bouwpromotor Verhelst en wordt gesloopt. Hoe de brand na bijna twee jaar leegstand zomaar kon ontstaan, is nog maar de vraag. In het gebouw zijn de nutsvoorzieningen afgesloten. De politie is alvast bezig met een onderzoek.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.