Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zware brand bij firma Vanparys langs de Industrieweg in Roeselare is onder controle

Redactie KW

Donderdagmiddag brak er omstreeks 14.00 uur een zware brand uit bij de firma Vanparys langs de Industrieweg in Roeselare. De firma is gespecialiseerd in het zandstralen van rollend materieel. De brand ontstond in de omgeving van een spuitcabine en ging gepaard met een grote, zwarte rookontwikkeling. Verschillende brandweerkorpsen snelden ter plaatse en kregen het vuur snel onder controle.

De zeven werknemers van het familiebedrijf Vanparys langs de Industrieweg in Beveren konden tijdig hun werkplaats verlaten. De brand ging gepaard met een grote, zwarte rookpluim die tot kilometers ver was te zien.

Roemeen Florin Chiriac was donderdagmiddag omstreeks 14.00 uur aan het werk bij de firma Vanparys. “Ik merkte plots een brand op de grond van mijn spuitcabine op. Die was waarschijnlijk via de ventilatie naar binnen gekomen. Alles ging erg snel.”

Florin verwittigde onmiddellijk de andere werknemers die op dat ogenblik aanwezig waren in het bedrijf. Iedereen geraakte tijdig weg, ondertussen vormde zich boven het bedrijf een zware rookwolk die tot kilometers ver te zien was. Verschillende brandweerkorpsen snelden daarna richting de Industrieweg.

Geen schadelijke stoffen

Het gedeelte van de industriezone in Beveren waarin de firma Vanparys ligt, werd door de politie afgesloten voor het verkeer. De werknemers van een aanpalende firma werd ook gevraagd om hun werkplek te verlaten en aan de overkant van de straat op veilige afstand te wachten.

De toegesnelde korpsen kregen dankzij een goede samenwerking het vuur snelde onder controle. De brand bleef al bij al nog redelijk beperkt. Bij de brand kwamen geen schadelijke stoffen vrij. Dat bevestigt burgemeester Kris Declercq (CD&V).

(BF)