Woning slagerskoppel onbewoonbaar na nachtelijke brand

© (Foto LSi)
© (Foto LSi)
Redactie KW

Een brand vernielde zondagnacht rond 3 uur de woonkamer van slagerskoppel Steven Demeulemeester en Nathasja Vandemaele in Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke). Ze moesten via een ladder hun brandende woning verlaten maar bleven gelukkig ongedeerd. Hun slagerij-traiteur ’t Beenhouwerietje bleef ook gespaard en dat zorgt toch voor enige opluchting. “We zorgen voor de bestellingen voor oud- en nieuwjaar maar houden de winkel zelf deze week toch dicht om te bekomen”, klinkt het bij Nathasja.

Even over drie uur werden Steven, Nathasja en hun dochter Febe wakker door de prikkende rook in hun slaapkamer op de eerste verdieping van hun woning in de Nieuwstraat. “Gelukkig maar”, bekomt Nathasja nog. “We belden de hulpdiensten en dankzij enkele toegesnelde agenten konden we via een ladder in de tuin naar beneden klauteren.”

In hun woonkamer op de gelijkvloerse verdieping aan de straatkant bleek al een hele tijd een brand te woeden. Bij gebrek aan zuurstof werd het geen uitslaande brand maar de volledig woonkamer is vernield. De rest van de woning liep rook- en roetschade op. “We zullen er wellicht enkele maanden niet meer kunnen wonen”, weet Nathasja nu al. “Voorlopig kunnen we bij onze ouders terecht maar er zal toch naar een oplossing op iets langere termijn gezocht moeten worden.”

Na de evacuatie uit hun woning werd het gezin veiligheidshalve even naar het ziekenhuis overgebracht. In de loop van de ochtend keerden ze naar de plaats des onheils terug. “We vreesden dat ook onze naastgelegen slagerij in de brokken zou hebben gedeeld maar dat bleek gelukkig niet zo”, vervolgt Nathasja. “Toch een zekere opluchting want dat is ons inkomen. Dit gebeurt nu net in zo’n drukke periode. Om alles wat te laten bezinken, zullen we de rest van de week de winkel sluiten. Maar de klanten die bestellingen deden voor oud- of eindjaar kunnen op ons blijven rekenen. Vanaf woensdag willen we de maaltijden aan huis ook opnieuw opstarten.”

De oorzaak van de brand is zonder twijfel accidenteel. Mogelijk ligt een warm kersenpitkussentje aan de basis. Door de grote schade in de woonkamer is een precieze oorzaak achterhalen evenwel een lastige klus.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.