Woning onbewoonbaar verklaard na brand

© (Foto CL)
© (Foto CL)
Christophe Lefebvre

De bewoners van de Kasteelstraat werden dinsdagmorgen abrupt uit hun slaap gewekt nadat de hulpdiensten ter plaatse kwamen voor een woningbrand. Een opslagplaats werd volledig vernield en een woning werd onbewoonbaar verklaard. Niemand raakte gewond.

Het was de eigenaar van de opslagplaats, een grote garage waar heel wat hout opgeslagen lag, die iets voor 5 uur dinsdagmorgen alarm sloeg. Hij werd wakker van het krakende geluid van de brand, een moment waarop de vlammen reeds door het dak sloegen. De vuurzee bereikte ook de aanpalende woning, waarop de man in kwestie de bewoners verwittigde. “We hoorden kloppen en bonken op de deur” laat de dame weten. “We begrepen al snel dat er iets niet pluis was en toen we de vlammen zagen wisten we dat we zo snel mogelijk naar buiten moesten. Ik haalde mijn zoontje uit zijn bed en we zochten een veilige plek op.”

De brandweer was in geen tijd ter plaatse en kreeg het vuur ook snel onder controle. “Voor de grote garage was het helaas te laat, die is volledig verloren” klonk het bij de officier ter plaatse. “We hebben onze aandacht vooral toegespitst op de aanpalende woning. Daar is heel wat schade in de keuken maar kregen de vlammen geen vrij spel meer. De rest van de woning is echter wel getroffen door rook- en geurschade waardoor we moeilijk kunnen zeggen dat het nog bewoonbaar is.”

Over de oorzaak van het vuur bestaat nog heel wat twijfel, verder onderzoek zal hier duidelijkheid moeten brengen. Verschillende getuigen wezen wel in de richting van een chemische reactie in enkele potten vernis.

Beide bewoners van de getroffen woning, een moeder en haar zoontje, werden opgevangen door familie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.