Woning onbewoonbaar na brand aan isolatie plat dak in Menen

Er steeg heel wat rook op. © LS
Redactie KW

In Menen is er zondagmiddag brand uitgebroken in een bungalowwoning. Het vuur verspreidde zich via de isolatie van het platte dak. De bewoners bleven ongedeerd. Mogelijk ligt de motor van de zonnewering aan de oorzaak.

Het vuur ontstond net voor de middag in de Vinkenstraat in Menen. “We waren buiten op het terras aan het aperitieven toen we plots rook zagen”, klinkt het bij bewoners Jean-Pierre en Christine.

“We hebben helemaal geen idee hoe er brand is kunnen ontstaan.” Nadat de hulpdiensten waren gebeld, kroop Jean-Pierre met een tuinslang nog zelf op het platte dak in een poging om te blussen. Het vuur situeerde zich in de isolatie van het platte dak van de woning en was moeilijk bereikbaar voor de spuitgasten.

Onbewoonbaar

Er zat niets anders op dan her en der gaten in het dak te zagen en de isolatiepanelen één voor één er uit te halen en te blussen. Telkens een gat in het dak werd gemaakt, steeg heel wat bruine rook op.

De woning is voorlopig onbewoonbaar. De bewoners kunnen wellicht bij buren terecht. Ook burgemeester Eddy Lust (Open VLD) kwam een kijkje nemen en bood crisisopvang aan.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.