Woning in Snaaskerke getroffen door zware uitslaande brand

© (Foto BB)
© (Foto BB)
Redactie KW

In de Roodkapjesstraat in de Sprookjeswijk in Snaaskerke woedde dinsdagnacht een zware, uitslaande brand in een woning. Gewonden vielen er niet, maar het huis is onbewoonbaar verklaard. Het parket heeft een deskundige aangesteld om de oorzaak te onderzoeken.

Volgens majoor Frank Vanhixe van de brandweerpost Gistel kwam de oproep rond 2.30 uur binnen als een uitslaande tuinhuisbrand. Bij aankomst van de ploegen was het vuur echter al overgeslagen op het dak van de woning. De pompiers stonden voor een zware klus en de bluswerken duurden tot rond 6 uur ‘s morgens. In het dak zit een aanzienlijk gat en de brandschade boven is groot. Het tuinhuis is nagenoeg volledig weggebrand.

De bewoners konden tijdig ontsnappen uit het huis en worden momenteel opgevangen bij familie. Omdat de oorzaak van de brand niet meteen bekend is, wordt een deskundige aangesteld door het parket. Naast het perceel van de woning bevindt zich een wandelpad, grenzend aan het tuinhuis. Als er kwaad opzet in het spel is, zou dat wel eens via het wandelpad gebeurd kunnen zijn. Al is over de oorzaak dus voorlopig geen uitsluitsel over.

Volgens het parket wijst niks op kwaad opzet.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.