Woning in Rekkem onbewoonbaar verklaard na brand

© CL
Christophe Lefebvre

Zaterdagnamiddag brak brand uit in een woning in de Rekkemse Vaandelstraat. Hoewel de brandweer de situatie snel onder controle kreeg werd de woonst alsnog onbewoonbaar verklaard. Niemand raakte gewond.

Het waren bizarre taferelen voor de spuitgasten van hulpverleningszone Fluvia, toen ze kort na 17 uur ter plaatse kwamen. De bewoner, een alleenstaande man, had de noodcentrale gebeld nadat er brand uitbrak in zijn keuken. In de Vaandelstraat moesten de brandweerlieden zich eerst een weg banen door een tonnen vuilniszakken, blikjes en allerlei andere prullaria die de man in de loop der jaren had verzameld. “Boer Sjarel, maar dan in Rekkem” klonk het links en rechts.

Pot op vuur

Zich een weg banend door de metershoge afvalberg konden de verschillende brandweerploegen uiteindelijk toch de brandhaard bereiken, die ze in geen tijd hadden geblust. “Zonder twijfel een pot op het vuur die door de bewoner werd vergeten” klonk het nadien. Hoewel de vlammen de kans niet kregen veel schade aan te richten werd de woning, gelet op alle omstandigheden, alsnog onbewoonbaar verklaard. De bewoner kon tijdelijk terecht bij familieleden.

(CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.