Woning getroffen door zware dakbrand

De woning is voorlopig onbewoonbaar na de brand. © JF
Redactie KW

In de Hoge Dreef in Heule is donderdagavond een woning getroffen door een zware dakbrand. De brandweer had grote moeite om het vuur onder controle te krijgen. Het huis liep zware schade op en is voorlopig niet meer geschikt om in te wonen.

De brand werd opgemerkt rond 21 uur donderdagavond. Al snel werd duidelijk dat de situatie vrij ernstig was. Bij aankomst sloegen de vlammen uit een bijbouw achteraan het huis. “De brand ontstond vermoedelijk op de eerste verdieping in een slaapkamer”, zegt brandweerofficier van zone Fluvia Jean-Pierre Demeestere. “Ook alle andere slaapkamers zijn uitgebrand en de benedenverdieping had zwaar te lijden onder de waterschade. Het was een erg moeilijke brand om te bestrijden, onze manschappen zijn vermoeid. Het dak is geïsoleerd met ecologische materialen zoals samengedrukt karton. Dat is erg moeilijk te blussen. Telkens we een gat maken in het dak om een brandhaard te bestrijden, komt er weer verse lucht binnen en zet de brand zich verder.”

De brandweer was uren in de weer om het vuur te bestrijden. De bewoners van de dichtstbijzijnde huizen in de straat werden geëvacueerd en moesten een tijdlang op straat staan tot het weer veilig was. Voor de brand werd ook een drone met een warmtecamera ingezet. Tijdens de bluswerken was de Hoge Dreef lange tijd volledig afgesloten. (JF)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier