Werknemers krijgen brand in meubelfabriek zelf onder controle

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

Dinsdagmiddag brak brand uit in een meubelfabriek in Geluwse Ieperstraat. De hulpdiensten rukten massaal uit maar de werknemers van de getroffen firma kregen de vlammen zelf onder controle. Niemand raakte gewond.

Het waren de arbeiders van meubelfabriek Houtdesign Krock die rond het middaguur zelf alarm sloegen. De motor van een afzuiginstallatie had er vuur gevat, waarop het noodnummer werd gebeld. Vanwege de aard van het bedrijf nam de brandweer geen enkel risico en werden meteen de grote middelen ter plaatse gestuurd. Al snel bleek dat het gros van de vrachtwagens bij aankomst terug huiswaarts kon keren.

“Het ging inderdaad om een brand aan een motor”, liet de brandweerofficier ter plaatse weten. “Bij onze aankomst bleek dat de mensen zelf het vuur al hadden geblust. Wij hebben nog een veiligheidscontrole van alle afvoerbuizen uitgevoerd, nodig wanneer er met houtstof wordt gewerkt. Er werd ook besloten om de container, waarin al het houtstof wordt opgevangen, preventief naar buiten te trekken. Mochten er nog smeulende resten in de container zitten, dan loopt het gebouw alvast geen gevaar.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.