https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Weggegooide vod zet woning onder de rook

De brandweer kreeg het vuur snel geblust en ventileerde de woning. © JH
Redactie KW

In de Handzamestraat in Handzame bij Kortemark ontstond vanmorgen in alle vroegte brand in een nieuwbouwwoning die momenteel nog niet bewoond is. De oorzaak ligt bij een chemische reactie van doeken met boenmiddel.

De brand ontstond rond 4.30 uur in het rechtse gedeelte van een duo nieuwbouwwoning langs de Handzamestraat. Dat deel is momenteel nog niet bewoond want er wordt nog volop in gewerkt. Het linkse deel is wel al bewoond en het waren die eigenaars die de brand opmerkten.

Ze hoorden lawaai in de andere woning, merkten de brand op en belden de hulpdiensten. Zowel de politie als brandweerpost Kortemark gingen ter plaatse. “Eenmaal binnen troffen we op het gelijkvloers een brand aan ter hoogte van de keuken”, zegt brandweerkapitein David Vanden Eynde.

Chemische reactie

“De eigenaars hadden overdag de trap nog geboend en gooiden de gebruikte doeken met resten van dat middel in een afvalbak die in de keuken stond. Daar is dan ‘s nachts een chemische reactie ontstaan die leidde tot de brand. Zoiets komt wel vaker voor. De keuken zelf was nog in opbouw. Er stonden pakketten klaar om uitgepakt te worden maar er waren ook al enkele kasten ineen gezet. Er is brand- en roetschade aan enkele kasten en wat rookschade op het gelijkvloers, die nog een open ruimte is.”

De brandweer moest even blussen en ventileerde daarna de woning grondig. De eigenaars zullen wellicht een deel van de keuken opnieuw moeten bestellen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.