https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wagen gaat in de vlammen op, huizen blijven gespaard

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

Donderdagavond brandde een voertuig volledig uit in de Spoorwegstraat. Door een erg alerte reactie van de inzittenden van de auto en een snelle interventie van de brandweer kon een klein drama worden vermeden. Even werd gevreesd dat enkele woningen ook door de vlammen zouden worden verzwolgen.

Kort na 18 uur bereikte een paniekerige oproep de noodcentrale. Verschillende mensen maakten gewag van een woning in de Spoorwegstraat die in lichterlaaie stond. De brandweer nam geen enkel risico en stuurde meteen een indrukwekkend dispositief ter plaatse. Troepen uit Lauwe, Wevelgem en Kortrijk snelden richting Lauwe gestuurd.

Ter plaatse merkten de hulpdiensten al snel op dat het geen woningbrand betrof maar om een wagen ging die volledig door het vuur werd opgeslokt. De vlammen gingen zo hevig te keer dat verschillende huizen in de straat ook in brand dreigden te schieten. De brandweerlieden reageerden met Zwitserse precisie waardoor het voertuig in geen tijd werd geblust maar ook de woningen werden gevrijwaard.

Beide inzittenden van de wagen, een koppel uit Deerlijk, kwamen er zonder kleerscheuren van af maar hun wagen is compleet verloren. “We draaiden het kruispunt op in de richting van de Spoorwegstraat toen verschillende tegenliggers ons teken deden dat er iets niets pluis was”, zuchten ze. “Toen we onze wagen parkeerden kwamen er al dikke rookpluimen van onder het voertuig en was de hitte bijna ondragelijk geworden. We hadden nog net de tijd om weg te lopen en zagen hoe de vlammen wild om zich heen sloegen. Hoewel onze wagen rijp is voor de schroothoop zijn we vooral blij dat we niet gewond raakten en dat de huizen van die mensen niet zijn afgebrand.”

Voor de bewoners van de aanpalende woning waren het dan ook angstaanjagende momenten. “We keerden net terug van de winkel toen we in de straat een dikke rookpluim zagen opstijgen”, klinkt het daar. “Hoe dichter we kwamen, hoe meer we beseften dat dit pal aan ons huis was. Natuurlijk waren we in paniek, 3 jaar lang hebben we onze thuis verbouwd en we dachten dat we alles kwijt waren. Uiteindelijk bleek de schade goed mee te vallen. De dakgoot is kapot en ook de ramen hebben het begeven maar dat zal een issue zijn voor de verzekeringen. We hebben op z’n minst nog een dak boven ons hoofd.”

Tijdens de bluswerken werd de Spoorwegstraat een tijdlang voor het verkeer afgesloten. Er wordt gekeken in de richting van een technisch probleem dat aan de bron van het vuur zou liggen. Verder onderzoek zal dit al dan niet kunnen bevestigen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.