Wagen brandt uit bij Voeding Lesage in Oostvleteren, dat drie jaar geleden verwoest werd door inferno

In enkele minuten stond heel de wagen in brand.© TP
In enkele minuten stond heel de wagen in brand.© TP
Redactie KW

Een wagen brandde maandagmiddag volledig uit bij het bedrijf Voeding Lesage in Oostvleteren, dat drie jaar geleden grotendeels afbrandde door een brand. “Nu zijn we er met de schrik van af gekomen.”

Brandweer Westhoek moest maandag rond de middag uitrukken naar de vestiging van Voeding Lesage aan de Westvleterenstraat in Oostvleteren. Er was brand uitgebroken in de wagen van Paul Lesage, de vader van zaakvoerder Peter. “Mijn vader had de wagen gelukkig buiten geparkeerd in plaats van in de garage van zijn woning, die vlakbij het bedrijf ligt”, vertelt Peter, die behoort tot de derde generatie binnen het familiebedrijf. “Bedienden van ons bedrijf hadden de rook opgemerkt en we probeerden de brand te blussen, maar in enkele minuten stond heel de wagen in brand en er waren knallen te horen. Voor onze eigen veiligheid zijn we gestopt met blussen en hebben we gewacht op de brandweer.”

Geen schade aan gebouwen

Die had de brand snel onder controle. De wagen brandde uit, maar de bedrijfsgebouwen liepen geen schade op. “De buitenmuur ziet er wat donker uit door de rookontwikkeling, maar we hebben gelukkig geen schade binnen. Er zijn dus zeker geen gevolgen voor de kwaliteit van onze wijnen”, aldus Peter.

De vestiging ging drie jaar geleden grotendeels in vlammen op nadat er achteraan het bedrijf brand ontstond door kortsluiting. “Nu was er vermoedelijk een defect of kortsluiting onder de motorkap. We zijn er met de schrik van af gekomen”, besluit Peter.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.