https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vrouw uit Nieuwpoort met rookvergiftiging naar ziekenhuis

© JH
Redactie KW

De hulpdiensten werden zondagochtend vroeg opgeroepen om naar een woning in de Langestraat in Nieuwpoort te gaan. Een woning bleek daar gevuld te zijn met rook.

Rond 6.30 uur belde een bewoonster van een rijwoning in de Langestraat in Nieuwpoort-Stad de hulpdiensten op. De vrouw was opgestaan en zag dat de benedenverdieping van haar woning zich volledig met rook had gevuld. De brandweer, politie en een ambulance kwamen ter plaatse.

Probleem met kachel

“Het bleek om een probleem te gaan met de pelletkachel”, zegt brandweerkapitein Mathijs Demey van brandweer Nieuwpoort. “Wellicht door een technisch defect blies de pelletkachel rook in de woning. Die vulde zich maar bij het opmerken ervan zette de vrouw alle ramen en deur open zodat de rook snel verdween. Wij deden nog een controle maar er bleek in de woning geen CO meer aanwezig te zijn. Toch was het aangewezen om de vrouw preventief naar het ziekenhuis te brengen omdat het niet duidelijk was hoelang ze eventueel rook heeft ingeademd.”

Een ziekenwagen bracht de vrouw over naar het ziekenhuis. De vrouw woont alleen in haar huis met haar hondje en vond niet meteen opvang voor de viervoeter. Daarom kwam brandweerpost Veurne nog ter plaatse om het hondje tijdelijk over te brengen naar dierenasiel Ganzenweide. Daar kan de vrouw dan haar hondje terug ophalen.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.