Vorkheftruck schiet in brand

© (Foto CLL)
© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

Het werd een weekend in mineur voor landbouwer Casier uit Lauwe. Nadat hij zondagnamiddag nog enkele werkjes had uitgevoerd, schoot zijn vorkheftruck iets na 18 uur in brand. Niemand raakte gewond maar voor het voertuig zelf kon geen hulp meer baten.

De landbouwer was zondagnamiddag nog enkele klusjes op zijn erf in de Grote Molenstraat aan het afronden toen hij zijn Manitou, een flink uit de kluiten gewassen vorkheftruck, kuren begon te vertonen. “Ik reed hem nog naar buiten en ik wist dat het niet goed ging aflopen” zucht de landbouwer. “Er kwam rook uit de machine en ik hoopte dat het niet tot een brand zou komen. Helaas bleek het ijdele hoop want in geen tijd stond mijn vorkheftruck in lichterlaaie. Ik kon niets anders dan de politie bellen want het gevaarte stond tussen een hooistapel en mijn stallingen. Mocht de wind gedraaid hebben, dan kon het vuur grip hebben gekregen op één van beiden.”

De spuitgasten waren in geen tijd ter plaatse en kregen de situatie snel onder controle. “Naar alle waarschijnlijkheid hebben we hier te maken met een technisch defect” klinkt het bij de officier. “We hebben snel en kordaat gehandeld want een aantal factoren, zoals de aanwezige brandlast, konden het geheel snel doen overslaan.”

Niemand raakte gewond en de schade bleef uiteindelijk beperkt tot enkel het landbouwvoertuig.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten