Voormalige schoenmakerij De Tatsevoet in Middelkerke zwaar beschadigd na brand

© DP
© DP
Redactie KW

In de Paul de Smet de Naeyerstraat in Middelkerke is dinsdagvoormiddag brand uitgebroken in de voormalige schoenmakerij De Tatsevoet, die sinds eind vorig jaar gesloten is. Het handelspand is zwaar beschadigd.

“Het vuur moet al een lange tijd hebben gewoed alvorens iemand de rook opmerkte”, zegt kapitein Frank Ureel van de brandweer van Middelkerke.

De brandweer werd iets voor 11 uur verwittigd. “De brand woedde achteraan in de handelszaak. Er moet een enorme hitte ontstaan zijn, aangezien een waterleiding is gesmolten. Daardoor werd voortdurend water verneveld en bleef de brand uit zichzelf relatief ‘onder controle’. De rook en hitte waren evenwel enorm. De volledige handelszaak ziet volledig zwartgeblakerd en ramen zijn gesprongen”, aldus Ureel.

Koelkast

De kapotte waterleiding zorgde er wel voor dat de vlammen niet uitslaand werden en naastgelegen panden buiten schot bleven. De schade binnen is evenwel enorm. De zaakvoerders hadden hun de schoenmakerij eind vorig jaar nog maar net opgedoekt om op rust te gaan. Het vuur zou ontstaan zijn aan een koelkast, al wordt nog onderzoek verricht naar de oorzaak. (BB)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten