Vlaams minister Dalle steekt onfortuinlijke vzw Duinhelm uit Oostende hart onder de riem

Friedl Cornillie (27) uit Lichtervelde raakte zwaar verbrand bij de gasontploffing in Oostende. © PM/TV
Redactie KW

De vzw Duinhelm, het centrum voor begeleiding van mensen met een handicap in Oostende, dat slachtoffer werd van de gasexplosie in de Christinastraat, ontving een hartverwarmende boodschap van Vlaams minister Benjamin Dalle.

In een videoboodschap die de vzw op haar Facebookpagina plaatste, betuigt minister Dalle vanuit de Vlaamse regering zijn diepste steun aan de slachtoffers. “In de eerste plaats gaan onze gedachten daarbij uit naar de slachtoffers. In het bijzonder wil ik Friedl (Cornillie, uit Lichtervelde, red.) die de afgelopen jaren heel veel betekend heeft voor Duinhelm een spoedig en vlot herstel toewensen.”

“Met Lucien en Lizette hebben jullie twee prachtige initiatieven neergezet. De liefde en het engagement die er heersen, zijn duidelijk te voelen. Weet dat jullie niet alleen staan. Integendeel, jullie worden gedragen door de hele buurt, door de hele stad. Ook mijn diensten blijven paraat staan om jullie met raad en daad bij te staan om de draad terug op te pikken”, aldus nog de minister.

Lucien is een saladbar waar mensen met een handicap aan de slag zijn, ondersteund door medewerkers van vzw Duinhelm. Lucien werd in juni 2020 geopend als tweede horecazaak na Lizette, een inclusieve soupbar. (PST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.