Veel schade na huisbrand in Izegem: “Ik had alles kwijt kunnen zijn”

Een brand in een washok langs de achterzijde van een woning langs de Mentenhoekstraat in Izegem bracht vrijdagmiddag omstreeks 14 uur serieus wat schade aan. “Gelukkig was ik thuis. Anders was waarschijnlijk mijn hele woning verwoest”, aldus bewoner Khurshid Rameez.

De schade in de wasruimte was aanzienlijk.© BF
De schade in de wasruimte was aanzienlijk.© BF

Khurshid Rameez is geboren in de regio rond Kashmir, maar woont al jaren in Izegem en is inmiddels Belg. Hij zat vrijdagmiddag rustig te wachten in zijn woonkamer op het ogenblik dat hij kon vertrekken naar een geplande afspraak. “Ik had vijf minuten voordien de wasmachine in de bergruimte aan de achterzijde van de woning aangestoken. Plots werd ik opgeschrikt door een luide knal.”

Snel geblust

De 30-jarige Izegemnaar spoedde zich naar het achterzijde van zijn woning en merkte aan de rook die door een ruitje naar binnen kwam dat er iets niets pluis was. Via een koergedeelte probeerde hij nog in de bergruimte te geraken. “Dat bleek al snel niet mogelijk te zijn. Er was teveel rook. Ik besloot om langs de voorzijde naar buiten te gaan en de 112 te bellen.” Even later snelden verschillende brandweerwagens toe. Op dat ogenblik kwam er al serieus wat rook uit de woning. “Het lukte ons om de brand snel te blussen. De zware rookontwikkeling ontstond doordat ook enkele plastic latjes in het dak van de bergruimte vuur vatten”, aldus Patrick Vanlauwe, brandweerofficier bij de Izegemse brandweer.

De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg op het keuken- en woongedeelte van de woning. “Gelukkig was ik nog thuis en nog niet vertrokken naar mijn afspraak. Dit kon veel erger afgelopen zijn”, aldus de bewoner die in 2015 de woning aankocht.

Veel schade

Hij mat een uur na het uitbreken van de brand de schade in de bergruimte op. Die is toch aanzienlijk. De wasmachine en de kleren erin zijn verloren en ook het dak van de bergruimte is ernstig beschadigd. “Er zal nog serieus wat kuiswerk zijn, maar toch ben ik vooral opgelucht dat de brand beperkt bleef tot deze ene plek.” Na de brand hing ik er in het woongedeelte wel een serieuze rookgeur. De brandweer ventileerde de woning, maar Khurshid besliste toch om voor even bij zijn broer in te trekken. “Het is misschien tijdelijk, tot alles een beetje hersteld is, de beste oplossing. Hij heeft een woning in het centrum van Izegem gekocht.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.