Veel rookschade door brand veroorzaakt door vaatwasmachine

Redactie KW

Een probleem aan de vaatwasmachine veroorzaakte maandagmiddag omstreeks 13.45 uur heel wat rookontwikkeling in een woning langs de Sneppestraat. De dochter kon er tijdig haar moeder uit de woning helpen, maar moest zelf ter controle overgebracht worden naar het ziekenhuis.

De bejaarde bewoonster was maandagmiddag alleen thuis toen een brandje ontstond ter hoogte van de vaatwasmachine. Dat brandje ging gepaard met een serieuze rookontwikkeling. “Gelukkig kwam op dat ogenblik de dochter thuis en kon zij haar moeder, die in een rolstoel zit, naar buiten brengen”, aldus brandweerofficier Sigurd Van Der Straeten. De brandweer snelde kort daarna toe en kreeg het probleem snel onder controle. “De brandschade is gering, er is wel heel wat rookschade in de woning.”

Villa Amfora

De dochter had veel rook ingeademd en werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Terwijl de brandweer volop de woning ventileerde, kon de oudere dame terecht bij een van de buren. “Doordat er heel wat rookschade is en er serieus wat kuiswerk is zullen moeder en dochter toch enkele dagen niet in de woning kunnen verblijven”, stelde Van Der Straeten kort na het incident vast.

Burgemeester Lieven Huys (CD&V) kwam ter plaatse kijken wat de gemeente voor de twee bewoners kon betekenen. “De bewoners kunnen de komende dagen terecht in de assistentie-appartementen van Villa Amfora”, aldus de burgemeester. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.